Het team


 

Wat ooit begonnen is als een eenmansproject van An Alen,

groeide in de loop der jaren uit tot een uniek ensemble dat door meer dan één paar schouders wordt gedragen.

 

Op deze pagina maakt u kennis met de unieke persoonlijkheden die onze leden dirigeren, motiveren, coachen en ondersteunen.

 

 

 

 

 

 

Als muziekpedagoge is An Alen al jaren een alom gerespecteerde lerares Algemene Muzikale Vorming en Samenzang aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Geel.

Daarnaast wordt ze regelmatig gevraagd als begeleidster van projecten muzische vorming in het dagonderwijs. Ook koordirectie is haar passie.

Sinds 1992 staat het Laakdals Koor (een vierstemming gemengd koor) dan ook onder haar leiding.

 

In 1997 maakte ze bovendien een langgekoesterde droom waar met de oprichting van jeugdkoor Villanella. Hiermee oogstte ze erkenning van alle kanten, met als gevolg dat het ledenaantal bleef groeien en het koor nu in drie zanggroepen is opgedeeld. Dat An haar passie voor koorzang niet in te tomen is, bewijst het feit dat ze naast deze drukke bezigheden ook nog het geheugenkoor “De Betties” onder haar vleugels heeft genomen. Met dit koor verzorgde ze in 2012 een gesmaakt optreden in een nokvol Sportpaleis in het kader van Music for Life.


Sinds september 2014 werd het Laakdals Koor omgedoopt tot 'Villa Cantando'.

In januari 2015 was VZW Villa Musica een feit.

Met al haar koren zoekt An naar een totaalervaring, een perfect evenwicht tussen een maximum aan muzikale beleving en zorgvuldig gedoseerde choreografieën. Momenteel tast ze ook de mogelijkheden van de woordkunst af. In al deze processen staat ze erop om samen te werken met bezielde persoonlijkheden uit de desbetreffende vakgebieden.


De commentaren van professionele juryleden in koorwedstrijden en de reacties van het publiek na de concerten van de ensembles van An Alen, wijzen op één constante in haar werk: een koor onder leiding van An staat garant voor puur genieten en kippenvelmomenten, zowel voor de zangers als voor het publiek.


De diploma's die ze haalde in Duitsland zijn daarvan een bewijs: